Skip to main content

Globema je ponovo nagrađena sa Location-Based Services Specialization kao Google Cloud Partner

By February 25, 2022Blog, Google
location-based-services-specialization

Location-Based Services Specialization je deo programa Google Cloud Partner. Google održava strogi proces za Partnere kako bi dobili specijalizaciju. Na ovaj način, kompanija pomaže korisnicima Google Cloud-a da identifikuju najkompetentnije Partnere. Zbog toga bi korisnici trebalo da razmotre samo partnere koji imaju zvanične Google specijalizacije dok traže pomoć za implementaciju širokog spektra Google Cloud proizvoda. Ovo osigurava da izabrani Partner ima adekvatno iskustvo i da aktivno razvija svoje veštine u datoj oblasti. Globema je prvi put dobila Location-Based Services Specialization početkom 2020 godine. Pošto Google brine o najvišem kvalitetu usluge, njihovi partneri (kao što je Globema) moraju kontinuirano da dokazuju svoje sposobnosti. Da bismo našu specijalizaciju zadržali još 3 godine, morali smo da ispunimo veliki broj uslova – delimo ih sa Vama u ovom članku!

Location-Based Services Specialization u programu Google Cloud Partner

Globema je Google Cloud partner već dugi niz godina, stoga želimo da nastavimo da unapređujemo svoje veštine. Sticanje specijalizacije u programu Google partnera („Google Cloud Partner Advantage”) je deo toga. Specijalizacija je najveće tehničko priznanje za Google partnere.

Partner koji je stekao specijalizaciju treba da dokaže svoje iskustvo u Google mapama i Cloud uslugama. Relevantne tehničke veštine verifikuju Google i spoljna kompanija za procenu.

Location-Based Services Specialization se dodeljuje samo sertifikovanim partnerima koji uspešno grade i pružaju location-based usluge – baš kao i mi ?

specialization-badge

Koje uslove smo morali da ispunimo da bismo produžili specijalizaciju?

Aplikacije koje koriste Google mape i Cloud tehnologije

Prvi uslov za dobijanje Location-Based Services Specialization je kreiranje i upravljanje efikasnim aplikacijama zasnovanim na Google Maps Platform i Google Cloud Platform, kako na vebu tako i u mobilnom okruženju. Google je takođe procenio zrelost naših procesa razvoja softvera. To smo dokazali našim proizvodima koji koriste Google tehnologije:

  • GeoTask Planner – API cloud servis koji pomaže u planiranju optimalnih rasporeda zadataka i ruta.
  • GeoTask Planner Portal – usluga za automatizovano planiranje zadataka i rute kojoj se može pristupiti iz pretraživača. Veoma je jednostavan za korišćenje: samo učitate Excel datoteku sa informacijama o zadacima i zaposlenima, a GeoTask Planner Portal automatski planira rute i distribuira zadatke među Vašim zaposlenima na terenu.
  • GeoTask – sistem za upravljanje terenskim radom koji optimizuje raspodelu zadataka i raspored i prati napredak rada na terenu u realnom vremenu.
  • GeoTraxx – aplikacija za planiranje optimalnih ruta prilagođenih različitim poslovnim modelima. GeoTraxx značajno smanjuje troškove transporta.

Uspeh korisnika

Još jedan uslov koji smo morali da ispunimo je prezentovanje priča o uspehu naših korisnika. Oni dokazuju da korišćenje cloud usluga i mapa može doneti značajne prednosti bez obzira na industriju ili veličinu preduzeća. Preporučujemo Vam da pogledate našu stranicu sa studijama slučaja. U nastavku predstavljamo neke od naših Google Maps implementacija:

Dokumentovane veštine Globeminih stručnjaka

Sledeći zahtev za proširenje specijalizacije je da imate tim sa adekvatnim znanjem i kvalifikacijama i dokazanim Google Maps i Google Cloud sertifikatima.

Pored toga, morali smo da prođemo kroz program procene koji je vodila eksterna kompanija koju je angažovao Google. Globema je stoga Google partner koji postiže uspeh u izgradnji aplikacija koristeći najbolje funkcionalnosti Google mapa i Cloud platforme.

location-based-services-google

Dodatna potvrda naše specijalizacije – nagrada od Gugla

Istraživanje ne ostavlja sumnju da je korišćenje geoprostornih podataka i lokacijske inteligencije ključno za poboljšanje poslovnih procesa u skoro svakoj industriji. Tokom skoro 10 godina našeg partnerstva sa Google-om bili smo svedoci kako rešenja zasnovana na Google mapama omogućavaju našim korisnicima da optimizuju složene operacije i rešavaju probleme svoje kompanije bez obzira na vrstu poslovanja.”

Bartosz LechHead of Location-Based Services Department at Globema

Saznajte više

Ukoliko se pitate kako korišćenje geoprostornih podataka i Google Cloud usluga može da poboljša poslovanje Vaše kompanije, kontaktirajte nas! Takođe Vam preporučujemo da saznate koje su prednosti saradnje sa Google partnerom.